Usvojen program za reprogramiranje dugoročnih kredita

Bez autora
Apr 10 2011

Vlada Republike Srbije usvojila je u četvrtak Program finansijske podrške građanima u vezi sa reprogramiranjem dugoročnih kredita. Program će biti zasnovan na dobrovoljnoj osnovi i primenjivaće se u roku od godinu dana od usvajanja uz maksimalan grejs period od 24 meseca. Olakšice u okviru ovog programa moći će da iskoristi oko pola miliona građana, a prosečno umanjenje rate po korisniku kredita je oko pet hiljada dinara. Takođe, razmatraju se i mere o reprogramu duga za preduzeća, a odluka o tome mogla bi da bude usvojena u narednim nedeljama. Donošenje odluke, koje bi omogućilo 12 meseci grejs perioda, mnogo bi pomoglo privredi. Te mere bi omogućile preduzećima da dospele obaveze reprogramiraju, pri čemu moraju da servisiraju svoje obaveze za PDV.

Usvojen program za reprogramiranje dugoročnih kreditaVlada Republike Srbije usvojila je u četvrtak  Program finansijske podrške građanima u vezi sa reprogramiranjem dugoročnih kredita.

Program će biti zasnovan na dobrovoljnoj osnovi i primenjivaće se u roku od godinu dana od usvajanja uz maksimalan grejs period od 24 meseca. Olakšice u okviru ovog programa moći će da iskoristi oko pola miliona građana, a prosečno umanjenje rate po korisniku kredita je oko pet hiljada dinara.

Takođe, razmatraju se i mere o reprogramu duga za preduzeća, a odluka o tome mogla bi da bude usvojena u narednim nedeljama. Donošenje odluke, koje bi omogućilo 12 meseci grejs perioda, mnogo bi pomoglo privredi. Te mere bi omogućile preduzećima da dospele obaveze reprogramiraju, pri čemu moraju da servisiraju svoje obaveze za PDV.

U narednom periodu očekuje se i usvajanje određenih mera koje se odnose na zapošljavanje, posebno onih koji su do sada radili na crno, nisu bili prijavljeni i nisu imali pravo na penziono, socijalno i zdravstveno osiguranje. Radiće se i na otvaranju novih radnih mesta, ali i na tome da plate u realnom iznosu porastu, odnosno da njihov rast bude iznad rasta inflacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik